Routes

De Bauke Mollema Tocht is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber. Er zijn 3 afstanden 65 km, 110 km en 165 km. Alle afstanden voeren door het schitterende landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland. De routes starten én finishen op de Vismarkt! Hoe gaaf is dat? Alle routes zijn door Bauke Mollema zelf bepaald. Bauke fietst de 110 km.

Klik op de kaart voor een vergroting!

Ontdek Groningen!

De Bauke Mollema Tocht gaat langs prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer, pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge en heeft als start- en finishlocatie het bruisende centrum van Groningen: de Grote Markt!

Tussen Wehe den Hoorn en Garnwerd.


Lauwersmeer
(165 km)
Een rondje Lauwersmeer is een begrip in wielerkringen in Noord-Nederland. Bauke Mollema fietst hier wekelijks. De rustige wegen zijn ideaal voor het doen van langere intervals, de natuurlijke omgeving maakt het extra aangenaam.

Kasseien Zuidwolde
De route gaat bij Zuidwolde ook over een stuk kasseien. Niet zo slecht als de kasseien van Parijs-Roubaix, maar het blijft een pittig stuk. Indien je wilt kun je de kasseien vermijden door aan het begin en einde van de strook een brug over te steken. Nieuw dit jaar: er is hier ook een tijdsmeting!

Wind
In Noord Groningen waait het bijna altijd, dat is de grootste uitdaging van deze tocht. Tegen een stevige wind in fietsen is te vergelijken met het oprijden van een berg.

Bauke Mollema Tocht Groningen Route

Het sfeervolle Zoutkamp (110 en 165 km)


Tussensprint

Tijdens de Bauke Mollema Tocht zijn er twee gave tussensprints. De ultieme test of je Bauke’s snelheid kunt evenaren!

Tussensprint Mollemabult:
De tussensprint is bij de Mollema Bult, dat is de brug over het Aduarderdiep. Het is de befaamde Mollemabult in de Friesestraatweg bij Nieuwklap. De Nieuwklapbrug is vooral bekend door Bauke Mollema. Hij fietste de bult in de Friesestraatweg tussen Groningen en Aduard tijdens zijn middelbare schoolperiode iedere dag zo hard mogelijk op. Op dit traject is Bauke ooit ontdekt, een passerende wielrenner adviseerde Bauke om zich aan te melden bij een wielerclub om zo zijn talent verder te ontwikkelen.

Tussensprint kasseienstrook in Zuidwolde:
Test je benen, je vermogen en je uithouding op de kasseien van Zuidwolde. Hou jij de power vol tot het einde van de 1 kilometer lange strook?

Je snelheid wordt gemeten door middel van je stuurbordje.
Er is een beloning voor de snelste renner!

Bauke Mollema Tocht Groningen Route

Verzorgingsposten
Jij komt op jouw route één of meerdere verzorgingsposten tegen. Hier word je verzorgd door de vrijwilligers van Le Champion. Zij zorgen voor voldoende eten en drinken zodat jij je tocht vol energie voort kunt zetten!

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief