Nieuws /

“Ik wil me zeker nog van voren laten zien”

De slotweek van de Tour de France is aangebroken. Voor Bauke Mollema kan de editie van 2017 al niet meer stuk. Wat een indrukwekkende solo liet hij gisteren zien. Wij genieten nog steeds na van deze machtige overwinning. Kan hij zijn concurrenten nog een keer op achterstand zetten in de Alpen?

Nog even terugkijken naar gisteren. Hoe heb je het gisteren gevierd en hoe vaak is vannacht de race door je hoofd gegaan?
Bauke: “’s Avonds hebben we lekker met de hele ploeg gegeten en een glaasje champagne gedronken. Door alle adrenaline en vreugde kon ik daarna slecht in slaap komen. Om 3 uur sliep ik nog niet! Gelukkig was het vandaag rustdag en kon ik lekker uitslapen. En overdag nog wat extra nagenieten!”

Kunnen we deze week nog een aanval verwachten?
“De etappes in de Alpen van woensdag en donderdag lenen zich goed voor een ontsnapping. Ik wil me zeker nog eens van voren laten zien en hopelijk voel ik me dan net zo goed als zondag!”

Na de tour je volgende hoogtepunt, de Bauke Mollema Tocht. We verwachten dat de Grote Markt vol stroomt met fans. Hoe kijk je uit naar deze dag?
“Ik heb er echt heel veel zin in. Zeker omdat de start/finish dit jaar in hartje Groningen is op de Grote Markt en ook na deze overwinning. Ik heb ontzettend veel reacties gekregen op de zege. Op mijn telefoon en social media. 6 augustus wordt voor mij een dag om samen door te brengen met de fans en tegelijk een mooie route te fietsen door Groningen.”

Online inschrijven kan hier.

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief