Overige informatie

Wil je alles weten over de extra’s die wij aanbieden zoals informatie over de ideale voorbereiding, wielren- en MTB clinics, informatie over sportvoeding of kijken wat jij voor voordelen hebt als Le Champion lid? Lees dan snel verder.

Voordeel voor Le Champion leden

Ben je lid van Le Champion dan kom je bij de Bauke Mollema Tocht in aanmerking voor leuke voordelen. Zo kun jij als Le Champion lid met korting starten bij de Bauke Mollema Tocht bij de 200, 125, 85 en 65 km.

Om in aanmerking te komen voor bovenstaande voordelen, dien je bij inschrijving voor de Bauke Mollema Tocht jouw Le Champion lidnummer aan ons door te geven. Ben je nog geen lid, maar wil je dit wel worden? Dan kun je dat ook direct bij inschrijving aangeven. Alle ledenvoordelen vind je hier.

Voorbereiding

Deelnemen aan Bauke Mollema Tocht is leuk en gezond. Voor, tijdens en na het evenement is het echter belangrijk goed stil te staan bij een aantal tips, om op een verantwoorde manier te genieten van het evenement. Lees deze tips goed, maar wees er altijd van bewust dat je bij sportactiviteiten zelf primair verantwoordelijk bent voor je gezondheid. Heb je in de week voor de Bauke Mollema Tocht bijvoorbeeld een koortsende ziekte (>39 graden), fiets dan niet mee! Alles over sporten en griep. Wil je graag deelnemen met je zoon of dochter? Dan adviseren wij de volgende afstanden per leeftijd:

  • Maximaal 60 km voor jeugd tot en met 10 jaar
  • Maximaal 80 km voor jeugd van 11-12 jaar
  • Maximaal 125 km voor jeugd van 13-14 jaar
  • Maximaal 150 km voor jeugd van 15-16 jaar

Ga je zelf op de pedalen? Bekijk hier alle informatie.

Wielren- en MTB Clinics

Voor beginners en gevorderden
Le Champion biedt naast de race- en MTB fietsevenementen ook trainingen en clinics aan om te kunnen starten met racefietsen en mountainbiken. Daarnaast wordt er in de clinics ook aandacht besteed aan de fiets (het materiaal) en de fietshouding (fysieke fietshouding) van de deelnemers. Voor de verdere doelen van de fietsers kunnen trainingschema’s worden ontwikkeld. Bekijk hier alle informatie!