Routes

De routes van de Bauke Mollema Tocht 2019 zijn bekend! 
Open het menu en bekijk jouw favoriete route door op deze knop linksboven te klikken 

Bauke neemt je dit jaar meer door een heel nieuw stukje Groningen. De routes starten op de Vismarkt in Groningen en voeren door het schitterende landschap van de provincie Groningen. De routes zullen met name door het noorden en oosten van de provincie gaan met daarbij een aantal mooie highlights. Karakteristieke dorpjes met historische bouwwerken, monumentale panden en een authentieke uitstraling. 

De routes doen een aantal van de mooiste dorpjes van Nederland aan zoals Slochteren, Onderdendam en Warffum. Het schitterende landschap is ook volop te bewonderen met onder andere een stukje langs het Schildmeer. De 200 km route gaat daarnaast ook nog naar Noordpolderzijl, (het uiterste noorden van het vasteland van de provincie Groningen) en volgt daarbij een mooi stuk langs de Waddenzee.

Tussensprints
Tijdens de Bauke Mollema Tocht zijn er twee tussensprintjes uitgestippeld voor een beetje extra uitdaging. De eerste tussensprint is er voor de renner met de lange adem en heeft een lengte van 2,5 kilometer. Deze sprint loopt over de Graauwedijk. De tweede tussensprint is er een voor de meest explosieve renners, deze is maar 200 meter en loopt over de Groenedijk! Wie daag jij uit tijdens de tussensprintjes?

Verzorgingsposten
Op de route zijn 3 verzorgingsposten, bij iedere post krijg je ravitaillering uitgedeeld en kun je even tot rust komen. Hieronder zie je de verschillende verzorgingsposten en welke routes daar langs komen.

Route Verzorgingspost Na … km
65, 85, 125 en 200 km het Podiumcafé Peter en Leni
in Steendam
33 km
200 km Hotel Restaurant de Oude Smidse
in Westernieland
110 km
85 km

125 km

200 km

Bij Hammingh
in Garnwerd
70 km

80 km

153 km