Historie

De tocht debuteerde in 2013, vlak na de geweldige prestatie van Bauke Mollema; zijn zesde plaats in het algemeen klassement tijdens de Tour de France.
Na het grote succes, dankzij de prachtige routes door Groningen (voor velen nog onbekend terrein), de geweldige sfeer en de toegankelijkheid van Bauke, kon een vervolg niet uitblijven.

Terugblik 2014
De tweede editie van de Bauke Mollema Tocht op zaterdag 9 augustus 2014 begon onstuimig. Groningen en Friesland werden getroffen door slagregens en harde wind, die tot 10.00 uur de tocht in de greep hielden. Maar de ruim 1800 wielerliefhebbers lieten zich niet ontmoedigen en startten gewoon met hun routes van 65, 110 of 165 kilometer.

Veel deelnemers wachtten speciaal op de officiële start van Bauke Mollema en vanaf 10.00 uur bleef de aanhoudende regen achterwege. Toch bleef de wind een uitdaging voor de fietsers, net als de pittige kasseienstroken die onderdeel uitmaakten van het parcours. De uitgebreide bevoorradingsposten, de zogenoemde LIDL Food Points, kwamen steeds als geroepen en voorzagen de renners weer van de nodige energie.

Groen
Toen ’s middags ook nog eens de zon ging schijnen, verdwenen de regenjassen en werden de unieke Bauke Mollema Tocht wielershirts zichtbaar. Even kleurden Groningen en Friesland groen. De aankleding van het terrein had ook te leiden onder de wind. De zorgvuldig opgebouwde tenten, vlaggen en hekken, en de van borden voorziene start/finish, werden uit voorzorg weer afgebroken, maar dat deed niets af aan de geweldige sfeer die er heerste onder de deelnemers.

Selfie met Bauke
Na afloop van de tocht bleven velen hangen voor een hapje, drankje en een ontmoeting met Bauke Mollema. Want Bauke nam voor iedereen de tijd. Selfies, handtekeningen, een praatje of op de foto met fans en de rondemissen op het podium, hij stond overal voor open. Fans en wielerliefhebbers maakten maar wat graag gebruik van de unieke kans om Bauke van heel dichtbij mee te maken!

 

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief