Goede doel

Fiets voor een Huis is het goede doel van de Bauke Mollema Tocht. Bauke is ambassadeur van dit evenement. Wat houdt dit in vraag je je wellicht af?Fiets voor een Huis

Heb jij ooit iemand een huis kunnen geven? Nee? Door mee te doen aan Fiets voor een Huis ben je wel in staat dit te doen!

Een huis is meer dan alleen een dak boven het hoofd en een comfortabeler leven. Stel je maar eens voor: als je geen goede huisvesting hebt, slaap je ‘s nachts niet veilig, ben je vatbaar voor ziektes, heb je geen energie om aan het werk te gaan en word je sociaal uitgesloten.

Zonder een huis beland je al snel in een spiraal van armoede. Op het platteland in Bangladesh heerst grote armoede. Veel mensen leven in armetierige huisjes die niet meer zijn dan bouwvallige hutten. Deze onderkomens worden regelmatig door extreme weersomstandigheden als cyclonen en overstromingen weggevaagd. Er is verder gebrek aan schoon drinkwater en de hygiëne is vaak slecht. Deze trieste werkelijkheid daagt ons uit hier iets aan te doen en jij kunt het verschil maken!

De missie van Wereldfoundation is om mensen in ontwikkelingslanden op duurzame wijze onderdak te bieden. Families krijgen het huis niet zomaar gratis. Wereldfoundation geeft hen een lening, een zogenaamde microhypotheek, waarmee ze het grootste deel van de bouw kunnen financieren. Om in aanmerking te komen voor een lening moet men bewezen hebben goed om te kunnen gaan met een kleine lening, een zogenaamd microkrediet. Als is gebleken dat men de aflossingen van dat krediet steeds netjes terugbetaalt en er een redelijk vast maandinkomen is, kan men in aanmerking komen voor een microhypotheek. We begeleiden mensen bij de bouw en zien er op toe dat ze de woning voorzien van een toilet, een waterfilter en een goed fundament, bestand tegen overstromingen. Mensen dienen de hypotheek in zes jaar af te lossen en als een gezin de lening heeft terugbetaald, wordt het geld gebruikt om een nieuw gezin aan een huis te helpen. Een duurzame manier van hulpverlening!

Steun Fiets voor een Huis bij je inschrijving
Bij je inschrijving kun je optioneel kiezen om een bijdrage te leveren aan het goede doel Fiets voor een Huis.