• Nieuws
  • Sprint naar mooie prijzen

Sprint naar mooie prijzen

Tijdens de Bauke Mollema Tocht op zondag 6 augustus staan er ook twee tussensprints op het programma. Hier kunnen  de deelnemers hun benen testen én vergelijken met die van Bauke Mollema. Daarnaast kunnen ze hier mooie prijzen winnen. De fanatieke renner en rensters komen hier helemaal aan hun trekken. De eerste sprint is de Mollema Bult bij Nieuwklap en de tweede is  bij de kasseienstrook in Zuidwolde.  

Bauke Mollema over de Mollema Bult: “De bult ligt tussen Zuidhorn en Groningen. Veel de honderden schoolkinderen die elke dag dat traject afleggen is de bult het enige hoogteverschil op de route. Eigenlijk is het ook een lang viaduct in plaats van een echte beklimming. Maar toch voel je hier vaak hoe goed de benen zijn. Tijdens de Tour de France van 2013 werd de bult naar mij vernoemd door een groep fanatieke fietsers uit de regio. Een hele eer!”

Wil je in de prijzen vallen, dan heeft Mollema een aantal tips voor je voor een snelle tijd: “Zorg dat je al goed op snelheid ligt bij de start van de bult, maar houd nog een klein beetje achter de hand. Doe het eerste deel van de klim zittend in een zo aerodynamisch mogelijke positie en het tweede deel voluit sprintend uit het zadel. Succes!”