“Super editie”

Bauke Mollema ontving vandaag ruim 2.000 fans die meededen aan de Bauke Mollema Tocht. De renners fietsten 65, 110 of 165 kilometer door het trainingsgebied van de Groninger. Na afloop werd de wielrenner in het zonnetje gezet op de Grote Markt voor zijn etappewinst in de Tour de France. Natuurlijk had hij alle aandacht voor de deelnemers en werden er veel foto’s gemaakt met de tourheld.  “Het was een super editie en wat een enthousiaste reacties”, aldus de renner van Trek-Segafredo.

Voor het vijfde jaar ontving Bauke Mollema zijn fans in Groningen. Dit jaar voor het eerst in het hart van Groningen, op de Grote Markt. “Ik ben erg blij met deze toplocatie”, liet Mollema na afloop weten. Veel fietsers bleven na afloop gezellig zitten en ook het winkelend publiek in Groningen nam een kijkje bij de tourheld. “Er hing een hele leuke sfeer en al die reacties: echt geweldig.” Mollema genoot met volle teugen, nadat hij zelf 110 km had gefietst. “Het mooiste moment van de dag om samen met mijn fans na te praten. Ze waren zo enthousiast en veel deelnemers vroegen naar mijn ervaringen van mijn etappewinst in de tour. Daarnaast vertelden fans hoe zij het hadden ervaren; prachtig om te horen.”

Na afloop werd hij op de Grote Markt ook nog door organisator Le Champion en de gemeente Groningen in het zonnetje gezet, onder het toeziend oog van honderden wielerliefhebbers. Uit handen van de wethouder van Groningen, Ton Schroor, ontving hij de bloemen.

Voordat de deelnemers een medaille ontvingen en er nagezeten kon worden, moesten zij eerst 65, 110 of 165 km afleggen door het trainingsgebied van Bauke Mollema. Hoogtepunten onderweg waren het fraaie Nationaal Park Lauwersmeer en de stuiterende kasseien in Zuidwolde, waar Bauke zijn jeugd doorbracht. Twee uitdagende tussensprints onderweg zorgden voor een extra stimulans. De eerste sprint was bij de brug over Aduarderdiep tussen Zuidwolde en Groningen. Hier is Bauke zijn wielertalent ontdekt toen hij dagelijks op weg naar de middelbare school zo hard mogelijk omhoog fietste. Bij de sprint over de kasseien in Zuidwolde was de tweede uitdaging. De snelste drie mannen en vrouwen per locatie vielen hierbij in de prijzen.

Dat Bauke een echte winnaar is, moest hij natuurlijk wel even bewijzen. Hij liet zijn fans onderweg zijn kwaliteiten zien. “Op de kasseienstrook ben ik even volle bak gegaan, het was een goed moment en kon het niet laten.”

Na de finish overhandigden organisator Le Champion en Bauke Mollema, namens de deelnemers, een cheque aan het goede doel Fiets voor een Huis. Arry Wegdam van Fiets voor een Huis nam de cheque in ontvangst.

Mollema kijkt met een goed gevoel terug op de dag. “Het was een zeer geslaagde dag met fantastisch fietsweer. Ik ben trots wat we neer hebben gezet in vijf jaar tijd”, sluit hij af. Op naar de zesde editie. Houd hiervoor www.baukemollematocht.nl in de gaten.